Rejseplan

FLORIDA-USA.DK

Rejseplan for nybegyndere


Når man planlægger en rejse til Florida er der mange overvejelser man skal tage i betragtning og de første er selvfølgelig; hvor længe skal vi være væk!

Det er en lang tur derover så det er ikke stedet for en forlænget weekend. Vi anbefaler en tur på 20 dage (19 nætter) da hele turen dermed kan gøres indenfor en ferieperiode på 3 uger såfremt man rejser i weekenden op til ferien. Husk også at have et par dage hjemme inden i starter arbejde igen for at vende jer til tidsforskellen.


Dernæst skal man beslutte om man vil køre rundt i staten eller bo fast i een by og bruge denne som base for ens oplevelser. Der er klart fordele og ulemper ved begge. Ved en køre ferie bruger man megen tid bag rattet men får set mere og ved at bo fast eet sted er der ikke megen kørsel men mere tid til afslapning.


Nedenstående forslag er en kombination af begge rejsetyper som vi synes er optimal. En kombination ideel for begyndere / førstegangs besøgende.

Som altid er spørgsmål, ris og ros meget velkomne enten på mail eller via vores Facebook side.


DAG 1         : Rejsedag

DAG 2         : Miami Beach

DAG 3         : Køredag

DAG 4-14   : Orlando / Kissimmee området

DAG 15       : Køredag

DAG 16-19: Fort Lauderdale

DAG 20      : Hjemrejse


DAG 1


Afrejse. Husk at være i lufthavnen i god tid. Ved flyvninger direkte til USA er det 3 timer inden afgang - har du en mellemlanding i Europa er 2 timer før nok.

I skal have adressen på jeres første overnatning klar til check-in agenten ved skranken sammen med jeres pas når i checker ind.

Bruger i online check-in eller selvbetjeningsautomaterne skal den tastes ind dér og således er pas og boardingpass nok ved bagagedrop. 


Husk at alle rejsende til USA skal være i besiddelse af en maskinlæsbart pas samt en udfyldt og godkendt ESTA. Se mere her.


Ved ankomst til USA skal hver familie have udfyldt en tolddeklaration som udleveres ombord.


Når i lander første sted i USA skal i først igennem Immigration hvor en pasbetjent scanner jeres pas og tager jeres fingeraftryk samt et billede.

Dernæst skal i hente jeres bagage og igennem tolden.

Efter endt behandling - en proces der nemt kan tage 1-2 timer skal i nu finde jeres lejebil.

De fleste lufthavne har samlet alle biludlejningsselskaber eet sted tæt på ankomsthallen og ellers findes der gratis shuttlebus til kontoret.

Uanset hvordan lufthavnen gør det så er der altid godt skiltet mod Rental Cars eller lignende.


Ved afhentning af bilen skal i bruge et kreditkort (også selvom bilen er forudbetalt) samt kørekort og pas på alle som skal køre bilen. Husk der er ekstra gebyr ved flere førere.

Udlejningsfirmaet skal have dit kreditkort i tilfælde af skader men også i tilfælde af brug af betalingsveje. Florida har flere betalingsveje som afregnes via noget der hedder SunPass. Et smart system som aflæser nummerpladen og sender en månedlig regning til ejer af bilen, i dette tilfælde udlejningsfirmaet, som herefter trækker beløbet på dit kort.


Firmaet vil altid forsøge at sælge dig en større bil end den du har bestilt. De kan være meget pågående og ihærdige men vær gerne tilbageholdende da prisen til sidst faktisk kan være ret lav og dermed et godt køb.

Ønsker du ikke at opgradere skal du blot stå fast og sige pænt nej tak.

Husk også at spørge om den bil du har lejet har indbygget GPS ellers kan det være en fordel at leje en. Husk også evt. autostol da dette er lovkrav i Florida.


Alle som arbejder i servicebranchen i USA er afhængige af enten drikkepenge eller provision og dette gælder også udlejningsagenten. De tjener ikke meget men lever af at sælge opgraderinger og ekstraudstyr og derfor de prøver så hårdt.

Hvis du har lejet gennem danske sider så er alle forsikringer med i prisen og du skal derfor ALTID sige nej til ekstra forsikring.


Når du har fundet din bil på parkeringspladsen er det tid at finde hotellet.

Vi booker altid et hotel forholdsvis tæt på lufthavnen da vi ved at vi er trætte efter en lang flyvetur samt ventetid i immigration og told samt evt. kø hos biludlejning.

I Miami anbefaler vi dog Miami Beach - jo sydligere i Miami Beach jo mere liv og glade dage og længere nordpå mere roligt men også færre butikker og cafeer.


Ved check-in på hotellet skal du igen bruge et kreditkort samt pas. Alle hoteller tager altid et kreditkort som depositum ved skader eller brug af minibar. Det er derfor en god idé at have mere end 1 kort med da de fleste steder reserverer et beløb som først frigives en dag eller 2 efter du har checket ud.


DAG 2


Er det din første tur til Florida eller måske USA så kan denne dag bruges på at slappe af og vende sig til klima og tidsforskel samt den amerikanske livsstil.

En tur i poolen, på stranden eller måske en slentretur i nabolaget og se på butikker.

Find en diner eller café og lad indtrykkene sive ind.


DAG 3


Nu står den på roadtrip mod Orlando området.

Check-ud tid på hotellerne er somregel klokken 10-11 men vi anbefaler kl. 09. På den måde slipper du for at stå i kø med alle andre som også skal checke ud og myldretiden er ved at være overstået på vejene.


Der findes flere muligheder og nu skal træffes en beslutning.

Skal det gå hurtigt eller vil i opleve småbyer og landskaber på vejen?

Den hurtige vej er Florida Turnpike - en betalingsvej som løber gennem midten af staten eller den sceniske vej; US27 en hovedvej gennem mange hyggelige småbyer med mulighed for gode stop undervejs.


Rastepladser på motorvejen bliver man hurtig træt af, så vi vil klart anbefale US27.

Et langsommere men hyggeligere alternativ. GPS'en vil altid vælge den hurtigste vej så lad være med at indstille den til jeres slutdestination endnu, lad den blot være tændt så i kan følge med på kortet. Alternativt kan i stille den til en af de første byer lange US27 så i ikke kører forkert.


US27 er en hovedvej som starter i Miami, er 2210 km lang og løber gennem 6 stater før den slutter i Fort Wayne, Indiana. Læs mere her.

Eller klik her for Florida delen af US27.


US27 en en fantastisk rute hvis man ønsker at se lidt mere af det ægte USA med mange småbyer, lokale butikker og skønne steder med storslået natur hvor man kan holde en lille pause. En del af vejen går gennem kanten af Everglades så sørg for at tanken er fuld og evt. mad og drikke da der ikke en mange butikker eller tankstationer i området.


Nyd køreturen gennem byer som South Bay, Lake Harbour, Clewiston, Moore Haven, Avon Park, Haines City, Clermont og Davenport.

Sørg for at stoppe ved Lake Okeechobee som er Floridas største sø på hele 1900 km2. og husk at holde rigeligt med pauser undervejs i de små byer og oplev hverdagen i det ægte USA. Stop ved et loppemarked eller gå på oplevelse i de mange små lokale butikker.


Overalt i Florida er skiltningen helt i top og det burde selv for en nybegynder ikke være svært at finde rundt. Se mere om skilte og færdsel i USA på vores side om Trafik/Billeje.


Efter en lang men forhåbentlig oplevelsesrig køretur er det på tide at finde hotellet og få checket ind. De fleste hoteller har check-ind fra kl. 15 el. 16.


Der er et utal af moteller og hoteller i Orlando området og vi vil anbefale at bo i Kissimmee langs US192 (W. Irlo Bronson Memorial Highway).

Her er alt hvad du skal bruge af butikker, forlystelser og det er tæt på de store temaparker som Disney World og Universal m.fl.


Er i en stor familie eller flere par der rejser sammen kan vi anbefale at i lejer et hus med privat pool. Husene fåes med 1-4 soveværelser så de passer til alle størrelse familier. Selv som et par uden børn kan det være en fordel med et hus da i har poolen helt for jer selv og med et fuldt køkken kan i også selv lave mad. Derudover har husene vaskemaskine og tørretumbler så i altid har rent tøj.

Vi lejer selv altid et hus med pool i Orlando området til trods for den højere pris end hoteller da komforten er det ekstra værd.DAG 4


På 4. dagen anbefaler vi at i slapper af. Tag ud og spis morgenmad på f.eks. Denny's og smut forbi et supermarked som f.eks. WalMart på vej hjem for at handle forsyninger. Har i lejet et hus skal der bruges lidt forskellige fornødenheder som vaskepulver, køkkenruller, mad og drikke. Vi plejer også at fylde medicinskabet når vi er i Florida med ting som smertestillende (Advil), plastre med antibiotika og lignende. Vi smutter somregel også forbi en af de mange gave/souvenir-butikker på US192 og køber nogle billige håndklæder til poolbrug. Så kan de altid bare blive derovre og ikke fylde i kufferten.

Nyd resten af dagen ved poolen eller på gåture i nærområdet.


DAG 5


Heldagsudflugt.

Så står den på Disney World som faktisk består af hele 6 forlystelsesparker:

Magic Kingdom - stedet med alle de kendte figurer, Disney Castle og paraderne.

Epcot - fremtidens opfindelser, rundt om verdenen og shows mm.

Disney's Hollywood Studios - Se hvordan filmene bliver til og vær med!

Disney's Animal Kingdom - En af verdens største tema-dyreparker.

Disney's Typhoon Lagoon - Vandpark

Disney's Blizzard Beach - Vandpark


Har man aldrig besøgt Disney før så anbefaler vi Magic Kingdom for at opleve den ægte Disney magi. Det samme gør sig gældende for børnefamilier.

Har man derimod allerede besøgt parkerne i Paris eller Los Angeles så skulle man måske overveje enten Epcot eller Hollywood Studios som er mere for voksne.

Hver park koster ca. $100 pr. person men med mulighed for at købe flerdages adgang med rabat. Se mere ved at klikke på et af park navnene ovenfor.DAG 6


Slappedag / Sightseeing.

Brug dagen ved poolen eller kør en tur til de mange Gift Shops langs US192.

Der findes en del såkaldte Visitors Flea Markets som leder tankerne hen på et godt loppemarked men vær på vagt! Gift Shops er fine nok mens Flea Markets ofte sælger 2.sorteringsvarer af ringe kvalitet. Brug gerne et par timer derinde men vær opmærksom på stavefejl på kasketter, huller i T-shirts som er dækket med en lap ofte formet som en muslingeskal samt nødder og slik hvor holdbarhedsdatoen er fjernet eller dækket over mv.DAG 7


Shoppedag!

Amerikanerne er et folk der elsker at shoppe og der er en overflod af butikker og centre overalt du kommer frem. Nogle bedre end andre og igen nogle billigere end andre. Vi er enormt glade for at handle i f.eks. WalMart hvor du kan få alt mellem himmel og jord; lige fra tøj i rimelig kvalitet over kageudstyr og bøger til værktøj og alt til hjemmet.

Men de mange centre er også værd at besøge. F.eks. Premium Outlets som har 2 store centre i Orlando området. Outlet centre er centre med butikker som sælger direkte fra fabrikken til fantastiske lave priser. Ofte er der tale om sidste sæsons varer men der er stadig mulighed for et super køb!


Besøg Premium Outlets på 4951 International Drive med butikker som Armani, Adidas, GAP, GUESS, Diesel, Converse, Levi's, Lacoste, Puma, Nike, Saks Fifth Avenue, Victoria's Secret, Disney, Tommy Hilfiger, Samsonite, Calvin Klein og mange mange flere. Her er alt i tøj, sko, smykker og tilbehør.DAG 8


Heldagsudflugt.

En ny dag med fantastiske oplevelser venter i Universal Florida.

Her er også flere parker at vælge imellem:

Universal Studios Florida - Den store park med b.la. Harry Potter Diagon Alley

Universal's Islands of Adventure - Også her er en del af Harry Potter Hogsmeade.

Wet n' Wild, Orlando - Vandpark.


Vi anbefaler Studios da det er i denne park at i oplever alle de store film og bedste forlystelser som f.eks. The Simpsons, Transformers, Minions og mange andre.

Da Harry Potter's verden er delt over to parker kræver det entré til begge for at få den fulde oplevelse. Gør jer selv den tjeneste og køb park-to-park admission da i så også får mulighed for at køre med Hogwarts Express toget mellem de to parker.

Rejser i til Florida i højsæsonen så kan der være temmelig mange menensker og dermed lange køer med ventid på op til 1½ time. For at undgå køerne kan man tilkøbe VIP til sin billet. VIP køerne er kortere og det er alle pengene værd!DAG 9


Endnu en slappedag.

Vi prøver såvidt muligt altid at have en "fridag" efter en dag i een af parkerne da kroppen trænger til hvile efter en lang dag på fødderne og en masse oplevelser.

Nyd poolen og solen, kør ud og spis eller gå en tur men vigtigst; slap af.DAG 10


Tilbring formiddagen ved poolen og brug resten af dagen på at shoppe. Kør til et outlet mall eller andet storcenter eller måske Old Town i Kissimmee. Old Town er en lille attraktion i sig selv med gamle bygninger, saloons og biludstilling med gamle biler om lørdagen. Gratis at komme ind og der er mange sjove butikker.DAG 11


Heldagsudflugt.

En anden oplevelse i Florida som er helt speciel er at svømme med manatees (søkøer). I de koldere måneder kommer de ind fra den mexicanske golf for at opholde sig i de lune vande lange kysten især i området omkring Kings Bay og Crystal River.

Hvis i er i Florida i perioden Oktober til April er dette absolut et must.

Klik her for at se mere og bestille en guided tur inkl. lån af våddragt og snorkel.

Passer tidspunktet ikke så godt med søkøernes tur til floderne så tag en tur til Kennedy Space Center og oplev astronauternes verden.DAG 12


Nyd dagen ved poolen, find et shopping center eller hvad med en helikopter tur?

Langs US192 findes flere steder hvor i kan komme op i en helikopter og se det hele lidt fra oven. Der findes mange forskellige ture af forskellig varighed. Priserne starter ved $15 for ca. 6 minutter og op til $135 for 20 min.

Se mere her.


Prøv også at tage en køretur op ad International Drive. En vej med et utal af centre og butikker, hoteller og forlystelser som f.eks. minigolf eller vandparker.. Find et sted at parkere og gå så ellers på opdagelse lange gadens mange fristelser. International Drive er også et inferno af neonlys og aktivitet når mørket falder på.


DAG 13


Nu skal der sand mellem tæerne! Kør en tur til Clearwater Beach (ca. 170 km) og oplev stranden som igen og igen er blevet kåret til USA's bedste strand af Dr. Beach.

Clearwater Beach ligger langs den mexicanske golf og har krystalklart vand og det fineste silkebløde sand. Kør tidligt fra Kissimmee og få en god plads på stranden.

Her er en skønt afslappet atmosfære, mange små butikker og mulighed for sejlture eller måske parasailing. Nyd aftenen på Pier 60 hvor solnedgangen nydes over et glas koldt hvidvin. Sørg evt. for en overnatning på et hotel så i slipper for at køre sent eller spring solnedgangen over og kør hjemad i god tid.DAG 14


Sidste dag i Orlando//Kissimmee området.

Nyd formiddagen ved poolen eller kør ud og få shoppet det sidste inden i om aftenen tager plads mellem riddere og prinsesser hos Medival Times.

Et fantastisk "Dinner Show" med heste og middag der spises med fingrene.DAG 15


Køredag.

Så skal der checkes ud og snuden vendes atter sydover mod Fort Lauderdale og Miami området.

Hvis ikke i  valgte US27 på vej op kan i tage den retur ellers vil vi anbefale at i følger US192 østpå til atlanterhavskysten. Når i kommer til Melbourne følges skiltene mod A1A South og i kører nu langs atlanterhavet med mange skønne steder som bare indbyder til pauser og stop undervejs.

Gør jer selv den tjeneste at gøre godt med stop og nyd de små byer og skønne små pletter som i ellers ikke ville se på motorvejen.

Kør helt ned til Lauderdale-By-The-Sea eller Fort Lauderdale.


Hvis i ikke på forhånd har booket hotel er det en af disse byer som vi vil anbefale da der ligger mange hyggelige butikker, restauranter og cafeer.DAG 16


Tilbring dagen på stranden eller ved poolen og nyd eftermiddagen og aftenen i byen med at slentre rundt og se på butikker og spise lidt god mad.DAG 17


Så er det tid til verdens største outlet mall; Sawgrass Mills.

Hele dagen kan snildt bruges i de mere end 350 butikker, kæmpe område med restauranter og mange gode tilbud.DAG 18


Kør ind til Miami og oplev en ægte storby. Gå en tur i de mange farverige kvarterer og spis frokost på en af de mange fortovscafeer mens du nyder det pulserende storbyliv. Kør ned til havnen Biscayne Bay og tag en bådtur eller gå på opdagelse i Miami Seaquarium. Hvad med en gåtur i en af de mange parker måske?DAG 19


Sidste dag i Florida. Nyd den på stranden og husk at få shoppet det sidste inden turen i morgen går hjemad mod Danmark.DAG 20


Hjemrejse.

Check-ud fra hotellet senest kl. 10. De fleste flyvninger tilbage til Europa er om aftenen så der er noget tid at slå ihjel. Tag evt. ud og få en god frokost og handlet de sidste ting inden i kører mod lufthavnen og aflevere bilen.

Når i aflevere bilen bliver den gennemgået og i får en kvittering. Husk at nævne hvis der har været det mindste i vejen eller noget der ikke var i orden. En god idé er at dokumentere eventuelle fejl og mangler allerede når i henter den ved ankomst.


Dernæst checkes ind til flyvningen hjem og bagagen afleveres.

Husk at sikkerhedskontrollen i amerikanske lufthavne er langsommelig og grundig.

Ofte skal man igennem en krops-scanner og alle skal have skoene af.


Tid til toldfri shopping og køb af læsestof mm før afgang.

Gå i god tid til gaten da amerikanerne er meget skrikse mht. afgangstider og du kan således risikere at blive offloadet fra flyet.


God tur !


SNAPSHOTS

REJSEPLAN - Florida

Copyright © All Rights Reserved - Alle rettigheder haves - Florida-usa.dk v./ M. Toulstrup, Eskebjerggård 28, 4.tv., 2760 Måløv