Fakta

FLORIDA-USA.DK

Fakta om USA


USA har et areal på 9.372.614 km2, og har en befolkning på ca. 300.000.000 mennesker.

Hovedstaden hedder Washington D.C. som alene har 4.524.000 indbyggere!

USA er en demokratisk forbundsrepublik - en union med 50 stater, 1 føderalt distrikt samt 14 territorier.

USA's national sang er The Star Spangled Banner.

Deres officielle sprog er engelsk men hele 7% af befolkningen har spansk som deres første sprog !

STYREFORM:

Kongressen består af senatet ( førstekammeret ) og repræsentanternes hus ( andetkammeret ). Senatet har 104 medlemmer valgt for en periode på 6 år ved almindelig voksenvalgret, en tredjedel af senatorerne er på valg hver andet år. De 435 medlemmer af repræsentanternes hus vælges for 2 år ved direkte valg i enkeltmandskredse. Hertil kommer medlemmer uden stemmeret fra District Of Columbia, Guam, Puerto Rico, United States Virgin Islands og American Samoa.


Forbundstatens udøvende magt ligger hos præsidenten, som beklæder embedet i højest 2 fireårs perioder. Præsidentkandidaterne må igennem en række primærvalg, som giver de enkelte partier mulighed for at udvælge den kandidat de vil støtte. Præsidenten og vicepræsidenten vælges af et valgmandskollegium, bestående af delegerede med bundet mandat; valgmandskollegiet vælges ved almindelig voksen valgret. Efter godkendelse af senatet udnævner præsidenten ministrene. Hver af de 50 stater har egen forfatning og lovgivende forsamling med udstrakte beføjelser. Den udøvende magt i hver enkelt stat ligger hos guvernøren, som vælges ved direkte valg. De vigtigste / største partier er; Det Demokratiske Parti (D) og Det Republikanske Parti (R).


Fakta om Florida


Florida fik sit navn i 1513 af Juan Ponce De Leon, som kaldte det: "Pascua Florida" som direkte oversat betyder blomstrende påske.

I 1565 etablerede spaniolerne St. Augustine og udelukkede franskmændene som også ville bosætte sig i Florida.

Fra 1763 til 1783 er det briterne der har kontrollen over staten, men derefter overtager spaniolerne igen Florida indtil 1821, hvor USA køber området. USA havde forgæves forsøgt, siden 1813, at tage området med magt, men måtte til sidst gribe til lommerne og betale.

Florida blev USA's 27. stat i 1845.

 

Florida dækker et areal på 151.939 km2, og har en befolkning på ca. 18.000.000 (befolkningstallet stiger med flere tusinde om året. )

Hovedstaden hedder Tallahassee, og ligger i det nord-vestlige hjørne. (markeret med stjerne på ovenstående kort)


Florida's største erhverv er:

LANDBRUGET: Citrus frugter, grøntsager, kvægbrug, mejeriprodukter. 

INDUSTRIEN: Turisme ,elektriske apparater, forlagsservice som udprintninger og bogudgivelser, reservedele til transportmidler ( bus, subway osv )


Staten's øgenavn er med rette : The Sunshine State ( Solskins Staten ), for med det subtropiske klima og over 250 dage pr. år med solskin lever Florida fuldt op til navnet. Desuden kommer temperaturen sjældent under 25 grader ( om natten 20 grader! ), og der er en luftfugtighed på omkring 70-95 % !!

Korte facts

Florida's motto er : "In God We Trust"

( Vi stoler på Gud )


Stats-fuglen er en Mockingbird

( Spottedrossel )


Stats-blomsten er en Orange Blossom (Appelsin blomst)


Stats-træet er Sabal Palmetto Palm

(se billedet ovenfor. )


Stats-sangen er " The Swanee River"

-Florida er delt ind i 67 counties ( kommuner )


- Miami er det eneste storby område i USA som grænser op til 2 national parker ( Biscayne National Park / Everglades National Park ).


- St. Augustine ( i det nord-østlige hjørne ) er den ældste europæiske bosættelse i Nord Amerika. (1565)


- Orlando ( i Central Florida ) tiltrækker flere besøgende end nogen anden forlystelsespark/område i USA.


- Den populære sports drik Gatorade har fået sit navn fra University Of Florida's fodbold hold Gators, da det var der drikken blev opfundet.


- Den unge pilot Tony Jannus skrev sig ind i historiebøgerne da han den 1. januar 1914, fløj verdens første passagerflyving fra St. Petersburg til Tampa.


- Dr. John Gorrie fra Apalachicola opfandt mekanisk køling i 1851. ( til køleskabe og A/C )


- En apoteker fra Miami Beach opfandt verdens første selvbruningscreme i 1944 af at koge kakaosmør på konens komfur.


- Key West har den højeste gennemsnits temperatur i USA. ( 82,5* F / 28,2* C )


- Miami var den første by i verden der åbnede en pengeautomat specielt designet for folk på rulleskøjter!


- Uanset hvor du er i Florida er du aldrig mere end 60 miles fra kysten.


- Florida er IKKE den sydligste stat i USA, det er Hawaii. ( Man siger som regel at Florida er den sydligste del af fastlandet USA ! )


- The Benwood på French Reef i Florida Keys, er et af de skibsvrag i verden som bliver besøgt af flest dykkere.


- Clearwater (  på vest kysten ) er det sted i USA hvor der slår flest lyn ned.


- Clearwater har 361 dage med solskin om året.


- Ft. Lauderdale er kendt som USA's Venedig, fordi der er 185 miles ( 296 km. ) "vand-veje" altså kanaler.


- Islamoralda ( en af ørerne i The Florida Keys ) er kendt som Sports Fiskernes Hovedstad.


- Key Largo ( også en af øerne i The Florida Keys ) er kendt som Dykkernes Hovedstad.


- Disney World åbnede dørene 1. oktober 1971.


- Florida har mere end 8000 søer.


- Florida har mere end 1370 golfbaner.


- USA's mindste postkontor ligger i Ochopee ved Naples.


- USA's mindste politistation ligger i Carrabelle på vest kysten.


-  Verdens største Hard Rock Café ligger i Universal Studios Orlando.

SYD-FLORIDAS HISTORIE:


De første beboere i syd Florida var Tequesta indianerne, som opdagede området for mere end 10.000 år siden, og havde det for sig selv indtil spaniolerne besatte det i det 16. århundrede. I 1819 blev det spanske flag sænket, og ”Stars And Stripes” blev hejst over Florida. I starten af det 19. århundrede kom vragjægere fra Bahamas til syd Florida og ”The Keys” for at lede efter resterne af de utallige skibe der led en hård skæbne ved ”Great Florida Reef”.

 

Omkring samme tidspunkt ankom Seminole indianerne, sammen med en gruppe slaver på flugt. De kæmpede for at blive i Florida, og området blev en krigszone fra 1817 indtil 1857. Under krigen var mange ”ikke indianere”  udstationeret på ”Fort Dallas” ved Miami River. Nogle af disse soldater gav Miami, sammen med andre eventyrlystne bosættere, en ny gruppe beboere.

Da krigen sluttede forblev mange indianere i Everglades, hvor man stadig kan besøge dem og lære mere om deres historie.

Vrag-jægerne fra Bahamas blev i Florida og blev Miami’s første permanente beboere, og hjalp med at grundlægge Syd Florida’s første rigtige kvarter; Coconut Grove.

 

Områdets største forandring kom, takket være en visionær enke fra Cleveland; Julia Tuttle som købte 640 tønder land på nord siden af Miami River i 1891 og flyttede hendes familie ind i de forladte Fort Dallas bygninger.

Inden for 4 år havde Tuttle, ”Miami’s Mor”, overbevist Standard Oil’s grundlægger; Henry Flagler, om at han skulle forlænge sin jernbane til Miami, bygge et luksus hotel og lægge grundstenen til en ny by.

Jernbanen meldte sin ankomst i 1896, og byen Miami blev grundlagt den 28. juli samme år.

Mange forskellige typer af mennesker flokkedes til den nye by, som faktisk ikke var en ”rigtig” sydstats by;

Miami’s første borgmester var en irsk katolik, og mange af de tidlige handlende var, jødiske, sorte (African American) og sorte fra Bahamas som udgjorde 1/3 af byens medstiftere.

 

Miami har aldrig manglet fremad tænkende folk, som f.eks. John Collins (Fra New Jersey) og Carl Fisher, som sammen i 1913 tog på en landbrugsundersøgelse ved Atlanterhavskysten, og lavede en bro over bugten; Miami Beach var født.!

Under depressionen startede Pan American Airways, en æra af moderne lufttrafik, med ”Flying Clippers” fra Miami’s Dinner Key. Allerede dengang sagde Pan Am at Miami var ”Indgangen Til Amerika”. Og i dag, ligger Miami som nummer 3 på listen over de lufthavne i USA som har flest ankommende passagerer. (16,2 millioner internationale passagerer årligt.) Se mere her: http://www.miami-airport.com/html/passenger_rankings.html

 

Samtidigt, under depressionen, ankom en ny gruppe mennesker til Miami Beach, mest jødiske folk, som åbnede et stort antal mindre hoteller med stærke moderne linier langs den sydlig del af Collins Avenue og Ocean Drive. Dette bygge-boom, hjalp med at bringe området ud af depressionen, og som 40 år senere ville blive verdenskendt som Art Deco Distriket, som også omfatter det meget omtalte og kendte område; South Beach.

Anden Verdenskrig bragte yderlige 100.000 mennesker til ”Greater Miami” og strandene, da luftvåbenet etablerede store træningscentre i området. Mange af disse soldater gjorde dette område til deres permanente hjem efter krigen. I slutningen af 1950’erne havde Syd Florida fordoblet indbyggertallet.

 

Da Fidel Castro overtog Cuba i 1959, var der ingen der drømte om, at den revolution ville have ligeså stor indflydelse på Miami, som på Cuba. De Cubanske flygtninge begyndte at vælte ind i området, medbringende det næste store skridt i Miami’s udvikling. 1960’erne og 1970’erne bød på en kæmpe omvæltning, da mere end 500.000 cubanske flygtninge kom til Miami for at begynde et nyt liv. Disse nye arbejdere fik skudt Miami og omkring liggende områder ind i sin egen fremtid og fik dermed givet Miami et nyt tilnavn ”Amerika’s Hovedstad”.

 

I 1980’erne & 1990’erne kom en multi-milliard dollar investering til Miami, i form af store magtfulde industri virksomheder, som gav Miami sin nuværende ”downtown skyline”, en nyfødt Miami Beach, en moderniseret transport infrastruktur, og en ny livsstil som inkluderer kunst, kultur, sport og underholdning, alt sammen med international accent.

Den dag i dag fortsætter Greater Miami og Miami Beach med at være et internationalt mekka for rejser, forretninger og et spændende sted at etablere et nyt hjem……OVERNATNINGSMULIGHEDER:


I Florida er der et utal af muligheder for overnatninger og priserne er generelt blandt de laveste i hele USA.

Der er selvfølgelig muligheden at man hjemmefra køber en charterrejse, og dermed bor fast på et hotel eller i feriebolig og derfra kører rundt og ser seværdighederne. 

Men i Florida  er det oplagt at køre på egen hånd og så leje sig ind på moteller / hoteller undervejs som man kommer frem. Så er man ikke afhængig af at skulle nå tilbage til sit hotel, og dermed bruge en masse spild tid i bilen.

 

Florida har utroligt mange hoteller, moteller og ferielejligheder. Så er der campingpladser, store villaudlejninger og timeshare.

Jeg vil fremhæve hoteller / moteller da det er klart det billigste og nemmeste at leje sig ind på. Forskellen på hoteller og moteller er størrelsen; hotel er størst ( 250 - 1000 værelser ), har som regel restaurant og døgnbemandet reception. Desuden er de fleste hoteller beliggende i byområder og "downtown" og er bygget i højden med mange etager.

 

Moteller derimod er mindre ( 10 - 150 værelser ), har måske en lille bar eller morgenmads-restaurant men som regel tilbyder de kun " continental breakfast ". Moteller har som hovedregel ikke døgnbemandet reception, men altid mulighed for at få fat i en bestyrer i nødstilfælde. Hovedparten af motellerne ligger ikke i decideret byområde, men i forstæderne og mindre byer. De er altid på et større område og ikke bygget i højden.  Efter min mening er et motel mere familievenligt og hyggeligt, og klart at foretrække. Desuden er moteller billigere.

 

For de større familier eller rejser man flere par sammen er det oplagt at leje en villa. Det er ofte billigere når man er flere der dele regningen og giver mere privatliv samt bedre muligheder for også selv at lave mad og vaske tøj mv.

De fleste villaer har egen pool som er et stort plus da man så ikke skal dele pool med mange andre.

På hotels.com kan du også finde villaer så det er nemt at sammenligne priserne.

 

 

På både hoteller og moteller kan der være forskellige servicefaciliteter som f.eks. møntvaskeri, giftshop, shuttleservice ( gratis buskørsel ) til forskellige seværdigheder, og selvfølgelig swimmingpool / spa til rådighed. ( Ikke alle har både pool og spa, men måske kun en eller endda ingen af delene ). De fleste store hotelkæder som Hilton, Radisson, Howard Johnson osv. har også airport shuttleservice hvor man bliver hentet i lufthavnen og kørt til hotellet, og selvfølgelig også den anden vej når man skal hjem.

Som nævnt er der på de fleste hoteller restaurant, som desværre er en lille smule dyrere end ude i byen, men ellers glimrende. Moteller har som regel kun "continental breakfast" som er gratis kaffe og dounuts i receptionen. Ikke til at blive mæt, men altid en god start inden man kører ud og spiser. Nogle hoteller har også "continental breakfast" i deres restauranter.


MAD & DRIKKE:


De fleste forbinder ofte Florida med appelsinjuice, og det med rette, da Florida producerer 25 % af verdens appelsiner og 95 % af al appelsin koncentrat. Frisk frugt fås overalt. Det er især området omkring Orlando som er præget af citrusplantager, men de findes spredt over hele Florida.


Desuden var kvægbrug også en stor indtægtskilde i Floridas første mange år, og oksekød er stadig på menuen, men det er fisk og skaldyr som Florida er berømt for. Man går sjældent fejl af nogen af Florida's  utallige fiskerestauranter, hvor både rejer, østers. muslinger, mulle, snapper eller den lokale hummer ( crawfish ) er på menuen.

 

Som nævnt tidligere er maden i Florida lige så forskellig som de mennesker der bor der. F.eks. cubansk mad som er meget krydret, græske specialiteter samt italiensk og spansk inspirerede retter er også nogle få af de mange ting der bliver tilbudt i Florida.

Det skal også nævnes at alle portioner er meget store, uanset hvilken ret der bestilles. Amerikanerne mener ikke de får noget for pengene hvis ikke der er top på portionen.

Dvs. vælg hellere kun en ret i stedet for som her 3 eller 4 ! De store portioner kan også være en fordel, f.eks. kan man bestille en dessert med 4 gafler.

I mange restauranter er der desuden også tag-selv salatbar eller spis alt hvad du kan, hvor der som regel er et overflødighedshorn af forskellige retter til næsten ingen penge.

I USA lever tjenere mv. af deres drikkepenge, så derfor bør man ligge 15-20% af regningens beløb (inden tax) til tjeneren. Desuden kan det nævnes at man aldrig lægger 1 cents (pennies) i drikkepenge, da dette tolkes som at du har været utilfreds med betjeningen.


VALUTA & VISUM SAMT TOLDBESTEMMELSER:


Den amerikanske valuta behøver vel ingen større introduktion; det er USD ( United States Dollars ) eller amerikanske dollars. Kursen svinger en del op og ned men ligger i gennemsnit på ca. 5,00 - 7,00 dkr. ( dvs. 1 USD = 5,00 - 8,00- dkr. ).

For at se den aktuelle kurs klik her!

 

Dollaren deles i 100 cent, og der er følgende mønter:                             

Penny ( 1 cent )

Nickel ( 5 cents )

Dime ( 10 cents )

Quarter ( 25 cents )

Half Dollar ( 50 cents )

One Dollar ( 1 dollar )


Der er følgende sedler:

 

1 dollar

2 dollars

5 dollars

10 dollars

20 dollars

50 dollars

100 dollars

 

Alle kendte kreditkort modtages overalt i Florida, og der er masser af hæveautomater ( ATM ) hvis man løber tør for kontanter. Bemærk også at i Florida tillægges 0 - 7 % i salgsmoms på alle varer afhængig af typen. Dvs står der $1,00 på en prismærkat bliver beløbet højere ved kassen når du skal betale.


VISUM:

 

Alle rejsende, både voksne og børn, skal være i besiddelse af et maskinlæsbart pas for visumfri indrejse til USA for ophold under 90 dages varighed. Dette er under betingelse af, at man ikke tidligere har været straffet, skal arbejde i USA eller på anden måde ikke opfylder indrejsekravene.

Skal du være længere tid i USA eller er du i tvivl så kontakt den Amerikanske ambassade.


Der er i efteråret 2008 indført nye procedurer for indrejse til USA. Alle rejsende skal fremover registrere sig elektronisk inden afrejse på internettet og opnå en gyldig tilladelse.

Programmet hedder ESTA og er en del af det amerikanske sikkerheds net.

Klik her for yderligere oplysninger.

Bemærk at ESTA skal være udfyldt senest 72 timer inden afrejse og at det koster $14 pr. ESTA ansøgning / person som skal betales med kreditkort online.


Selvom du selv taster oplysningerne ind i ESTA skal du stadig huske at have opholdsadressen med i lufthavnen da personalet skal taste den ind i systemet som en del af det nyligt implementerede Secure Flight program.


Der findes mange sider hvor du kan lave ESTA. Mange er fup og fiduser som bare er ude på at franarre dig penge. Lav altid ESTA på den officelle side: https://esta.cbp.dhs.govBemærk også at den amerikanske immigrationsmyndighed er meget striks og kan afvise enhver indrejse uden nogen forklaring. En godkendt ESTA er ikke en garanti for adgang til USA.

Klik her for at se den amerikanske ambassade i Danmarks hjemmeside.

 

TOLDREGLER:


Udenlandske statsborgere kan indføre 1 liter alkohol, 200 cigaretter ( eller 100 cigarer eller 1300 g. tobak ) samt for max. $100 gaver uden at skulle betale skat og afgifter. Der er ingen grænse for hvor meget valuta ( udenlandsk eller amerikansk ) man kan føre ind i landet, men alle beløb over 10.000 USD skal anmeldes.

Narkotika ( som IKKE er lægeordineret ), frisk kød, frugt og planter må IKKE indføres. Desuden kan nævnes at ved indrejse fra  Danmark til Florida gælder regler for indrejse for   IKKE AMERIKANSKE BORGERE. ( NON US CITIZEN ).

 

Når du kommer retur fra USA må du indføre følgende til Danmark:

Varer til en samlet værdi på højst 3250 DKR, 200 cigaretter (eller 100 cigarillos eller 50 cigarer eller 250 g. tobak), 1 liter spiritus (eller 2 liter hedvin), 4 liter bordvin samt 16 liter øl.SHOPPING:


Amerikanerne er et folk som elsker at shoppe, så der er derfor masser af muligheder for at handle. Der er en syndflod af indkøbscentre ( malls ), souvenirboder, butikker og kiosker. Der er vitterligt noget for enhver smag!

 

Nogle af centrene eller forretningsgaderne er særlig berømte; Las Olas Boulevard i Fort Lauderdale, Worth Avenue i Palm Beach, Bal Harbour i Miami, International Drive i Orlando og Saw Grass Mills i Fort Lauderdale ( Se længere nede i teksten ).

Alle er selvfølgelig et must om ikke andet så bare for at gå en tur og indånde atmosfæren.

 

De 3 først-nævnte er "in-gader" hvor de mere eksklusive butikker ( og dermed også dyre ) er lokaliseret, hvor imod Int'l Drive og Saw Grass er henholdsvis en gade med outlet malls ( butikker med direkte lagersalg fra fabrikkerne ) og et center med outlet butikker.

I Miami ligger Calle Ohco ( spansk for 8th Street ) som er et decideret latiner kvarter med cubanske bagerier, små cigarfabrikker hvor man kan købe ægte håndrullede cigarer og masser af små boder og hyggelige butikker. Absolut et besøg værd.

 

Også i Miami ligger Bayside Marketplace som er et butikscenter, delvis udendørs, med små specialbutikker, restauranter og fødevarebutikker, og dyre luksuriøse modebutikker.


Saw Grass Mills er verdens største outlet mall, ( center kun med butikker der sælger mærkevarer direkte fra fabrikken til priser under vejledende udsalgspris i USA !! ), det 8. største indkøbscenter i USA, det største center i Florida og blev åbnet i 1990.

Centret dækker ikke mindre end 232.257 m2 (2,5 mil. ft2 ).

Der findes mere end 300 butikker, veksle kontor og to international food courts ( 2 områder i centeret hvor alle restauranterne er samlet ).


Saw Grass Mills er lokaliseret  på 12801 West Sunrise Boulevard i Sunrise tæt på Ft. Lauderdale.

 

I Orlando ligger, foruden Int'l Drive, Church Street Station.

Church Street er en gade med bygninger fra gammel tid, og med et indkøbscenter i tre etager.

Er man i Orlando området er det også en ide at køre en tur dertil.


I øvrigt er Orlando det sted i USA som besøges af flest turister, derfor er her et par ideer til hvor der ellers kan handles:

Premium Outlet - Har 2 centre i Orlando;

Et på 4951 International Drive samt et på 8200 Vineland Ave.


Florida Mall ligger på8001 S. Orange Blossom Trail i Orlando og omfatter udover 100vis af butikker også er hotel.VIND OG VEJR:


Gennemsnits temperaturen i Florida om sommeren er på ca. 30 grader Celsius, og om vinteren 17 grader celsius. MEN temperaturen svinger meget og kan lokalt være oppe omkring 40 - 45 grader om sommeren og 25 - 30 grader om vinteren. Lægger man det sammen med den høje luftfugtighed på 70 - 95 % føles det meget varmt.

Det kan også nævnes at i vintermånederne er der varmest ved havet end inde i landet pga. golfstrømmen. Efterårs månederne ( september til november ) er orkan sæson. I den nævnte periode er der stor sandsynlighed for storme, orkaner og andre typer dårligt vejr. I samme periode kommer der også en del nedbør i form af regn.

TRAFIK & BILLEJE:


 • For at leje bil i Florida kræves almindeligt dansk kørekort.
 • De fleste udlejningsfirmaer har en minimumsalder for at leje bil på 21 år ( samt at du har haft kørekort i mindst 3 år ).
 • Desuden opkræves en ekstra leje på ca 5 - 10 dollar om dagen for chauffører mellem 21 og 25 år.
 • Lejer du bilen hjemmefra via f.eks. Mr. Jet er alle nødvendige forsikringer med i prisen.
 • Husk at leje en bil med god plads til hele familien - og husk der skal være plads til alle kufferter mv.
 • Mange selskaber tilbyder også leje af GPS  og dette kan godt anbefales.

Der findes mange apps til smartphones - men husk at de skal kunne benyttes offline hvis du vil undgå store udgifter ved roaming.

 • Husk at barnestol er obligatorisk for børn under 5 år i mange stater herunder Florida.
 • En barnestol koster ca $10 pr. dag med et maximum på ca. $60 pr. lejeperiode.
 • Alle personer i bilen skal bære sikkerhedssele.
 • Florida har et stort og godt udbygget vejnet, med både freeways (motorveje) og highways (hovedveje).
 • Hastighedsbegrænsningerne:

Tættere bebygget områder:      30 mph.

Skole områder:                              20 mph.

Highways:                                      55 mph.

Freeways / interstate:                70 mph.


Husk altid at se på skiltene og overhold de lokale begrænsninger. De er strengt håndhævet.BETALINGSVEJE / TOLL ROADS:


Enkelte freeways er betalingsveje f.eks. Florida Turnpike.

Der er ALTID et alternativ til betalingsvejene, som i hovedreglen løber næsten parallelt med den anden, men betalingsvejen er som regel også bedre vedligeholdt og der må køres hurtigere.

Betalingsvejene er nu ubemandede og der betales via SunPass - et system som ved hjælp af nummerpladen sender regningen direkte til ejeren af bilen. I en lejebil vil du efter lejeperioden blive opkrævet beløbet på dit kreditkort. Der kan godt gå en måned eller 2 efter du er kommet hjem før de trækker beløbet da SunPass først skal fakturere biludlejningsfirmaet som derefter fakturerer dig.

Se mere om gebyrer & priser her: https://www.sunpass.com/rentalcarREGLER & GODE RÅD:


I USA skal trafikken standse helt når en skolebus stopper for at samle passager op. Skolebusserne er gule og med røde / gule eller orange blink samt et sekskantet rødt stop skilt som kommer ud fra venstre side af bussen når den stopper.


En anden vigtig færdselsregel i USA er at du har pligt til at trække længst til venstre som muligt når du skal passere et udrykningskøretøj som holder stille i rabatten. Dette gælder både politi, ambulance og brandslukningskøretøjer. Sørg for at trække over i venstre vejbane eller hvis dette ikke er muligt at sænke farten til det absolutte minimum.


Husk at hvis du farer vild så sørg for at stoppe et oplyst sted hvor der er mange mennesker. F.eks. på en parkeringsplads foran et supermarked, på en tankstation eller lignende.

I Florida er højresving tilladt for rødt lys. HUSK AT ORIENTERE DIG. Det er kun lovligt hvis der ikke er nogen fodgængere.

I nogle lyskryds er opsat skilte med teksten: "NO TURN ON RED" - altså ingen sving tilladt.


I USA findes AAA ( American Automobile Assosiation ) som er ligesom Danmarks FDM. Er de medlem af FDM kan de uden ekstra udgifter få hjælp i Florida af AAA . Husk at medbringe gyldigt FDM medlemskort.

AAA's telefon nummer er 1-800-336-HELP. Nummeret er gratis.

Er du involveret i et uheld skal politiet altid kontaktes: 911 eller det lokale politikontor.


Det vigtigste er at få en bil med plads til både hele familien og bagagen.

I ovennævnte skema kan du se udlejningsfirmaernes vurdering samt hvad vores erfaring siger os at de forskellige biltyper kan klare af personer og kufferter.


Er i 2 voksne uden børn kan i snildt leje en economy eller compact da der ofte kan placeres lidt bagage på bagsædet. Ligeså snart i er flere, f.eks. 2 voksne og et barn vil jeg anbefale at i går op i en Full Size.

2 par der rejser sammen ( 4 voksne uden børn ) vil jeg som minimum anbefale en Full Size eller premium sålænge i ikke har de allerstørste kufferter med, dog er det optimale at leje en SUV.


For alle typer van og SUV's gælder at den bagerste sæderække kan foldes ned så der gøres plads til mere bagage men dermed er der også kun plads til 4-5 personer. 


Copyright © All Rights Reserved - Alle rettigheder haves - Florida-usa.dk v./ M. Toulstrup, Eskebjerggård 28, 4.tv., 2760 Måløv